sfeerbeeld.jpg
Verslag marathonvissing
maandag, 26 augustus 2013 00:00

Gilbert an Hijfte en Eddy Vleurinck winnen de marathon vanop de grote steiger

De marathon is een jaarlijks terugkerende wedstrijd bij de Katvissers. Deze gaat al jaren gepaard met een middag BBQ waar zowel deelnemers als vrienden en sympathisanten op aanwezig zijn. Dit jaar was deze terug overheerlijk. Een speciale dank aan alle medewerkers voor dit zeer verzorgd potje eten! Tevens is zo'n martathon-dag een goede gelegenheid om het één en het ander uit te proberen:

- het opzetten van de nieuwe tent - een pracht exemplaar

- de locatie van de nieuwe tent - wel een beetje ver van de kantine, niet?

- uittesten of den 1 met een veelvoudig kampioen / koning en schoonbroer ook een triestige bedoening is

- speciale voering voor tinken en snoeken

- vissen met 0,5 m meter water

- nagaan of koeken op een bedje van schoon groen gras te eten is

- bekijken of je met een net met 30 'sprotjes' ook niet in de prijzen kan vallen

- iets met bananen of zo - maar daar weet Nathalie alles van...

- bevestigen dat met toch nog vis kan vangen - en inderdaad op den 16 was het op een moment een echt plezier waardoor met de honger heel even vergat

Kortom het was terug een geslaagde hengeldag. Temeer omdat de weermannen en vrouweb wel een serieus foutieve voorspelling hadden gedaan. Ze hadden een hele dag regen met mogelijks onweer voorspeld maar buiten een paar druppels in voormiddag en een flinke regenbui in het laatste wedstrijduur was het een aangenaam visweertje zonder veel wind en op momenten mooie opklaringen.

Er gingen in totaal 14 ploegen van start. Na 8 uur vissen was er blijkbaar toch wel wat interesse naar de resulaten van de weging. Dit bleek duidelijk aan de belangstelling tijdens de weeg-rondtocht. Uiteindelijk eindigden Eddy Vleurinck / Gilbert Van Hijfte eerste met 24,64 kg - gevolgd door Danny De Vleesschauwer / Koen Kerckvoorde met 20,36 kg en René Van Hijfte / Roger Neyt derde met 19,92 kg.

In totaal werd er die dag 157 kg vis gevangen.

De volledige uitslag vind je hier op de site. 

<KKE>