sfeerbeeld.jpg
VISVERBOD opgegeven
vrijdag, 05 juli 2019 17:54

Het visverbod dat sinds 5 juli van kracht was op de Verzele's put wordt opgegeven na een aanvaardbaar resultaat van de wateranalyse van maandag 29-07.

31-07-2019

Nadat de drijflaag zichtbaar verdwenen was hebben we dinsdag een effectieve wateranalyse laten uitvoeren op de toxische stof microcystine. Deze lag maar liefst 32x onder het veiligheidsniveau voor waterrecreatie dat door de VMM was vooropgesteld.

Nadat we de gemeente Assenede hiervan hebben op de hoogte gesteld kan de Verzele's put nu opnieuw vrij gegeven worden voor de hengelsport en zullen de wedstrijden volgens de kalender opnieuw plaats vinden. Mogelijks komt er later nog een herziening van de kalender omwille van een aantal inhaalwedstrijden.

Wel vragen wij aan alle vissers (zowel witvis als karper) om het voeren binnen te beperken te houden zodat we in de toekomst geen last meer hebben van blauwalgen.

Het bestuur bedankt iedereen voor het begrip en geduld dat gedurende al die weken is opgebracht.

16-07-2019

Nog geen beterschap in de kwaliteit van het water. Daarom wordt het visverbod op de Verzele's put verlengd tot eind juli. Alle wedstrijden van de maand juli worden geannuleerd en de wedstrijden van augustus blijven onder voorbehoud op de kalender staan.

11-07-2019

Wateranalyse heeft bevestigd dat Verzele's put potentieel toxische cyanobacteriën te bevatten. Het VMM adviseert om watercaptatie en alle vormen van waterrecreatie te verbieden binnen een straal van 100m van de bloeidrijflaag. Het is nu eigenlijk aan de overheden (Gemeente of Provincie) voor het instellen en intrekken van een verbod. Tot op heden is dit nog niet gebeurd.

HSV De Katvissers wil echter geen enkel risico nemen en behoud daarom het visverbod voor onbeperkte tijd en annuleert (eventueel onder voorbehoud) alle viswedstrijden die tijdens de maand juli gepland zijn. Gelieve de website en de kalender te raadplegen voor verdere updates.

05-07-2019 

Op vrijdag 5/7 in de vooravond is er een blauwe walm gedetecteerd op het water de Verzele's kreek. Vermoeden van blauwalgen.

De bevoegde instanties zijn verwittigd.

Hierdoor is elk contact met het water verboden: vissen, zwemmen, pootje baden, handen wassen, …

Hierdoor worden de volgende viswedstrijden van Beet (06-07-2019) en 50plus (10-07-2019) geannuleerd. Mogelijks worden ook nog andere viswedstrijden geannuleerd. Meer nieuws van zodra beschikbaar.

Zie ook www.blauwalgen.be