sfeerbeeld.jpg
Verslag jeugdvissing

Op zaterdag 26 september 2015, ging voor de tweede keer onze jeugdvissing door. Dit was opnieuw een zeer groot succes.

Eerst en vooral willen wij het Loze Vissertje bedanken voor de mooie sponsering die wij hebben gekregen. Hiermee konden we deze dag waar maken voor ons jeugdige deelnemers. Ook een dikke merci aan de helpende handen. Zonder hen kon deze dag niet doorgaan.

Het was een zonnige morgen toen er zes kleine vissertjes kwamen aangelopen. Onze Dylan die er al wat van kan (14j). Tamara(13j) en het enige meisje die haar mannetje wel kon staan. Sven(11j) die bevriend was met Rudi Scheepens - “als da maar goe komt”. Thomas(11j) was vergezeld van zijn broer Thibo(10j) en deze twee hadden er duidelijk zin in. En dan de kleinste van de bende - maar pas op niet de minste hoor want zijne naam klinkt misschien al bekend in de oren van sommigen:  Eagen De Vleesschauwer(8j). En ja inderdaad het is het neefje van onze Danny De Vleesschauwer, en het kleine ventje zag het helemaal zitten.

In het eerste gedeelte kreeg iedereen uitleg over hun goedgevulde emmer. Waarna ze al direct de handen uit de mouwen mochten steken om lijntjes te maken. Voor de ene al wat makkelijker dan voor de andere... maar geen probleem hoor ... ook een hele grote jongen heeft zijn machientjen nodig gehad, he Rudi Schepens! Op naar het voeder: nat maken, mengen en zeven was voor iedereen een koud kunstje. Toen richting water om uit te peilen met behulp van de helpende handen.

Daarna konden ze zich naar het hotdog kraam begeven. De warme hondjes vielen zeker in de smaak bij de kinderen want uiteindelijk was alles op.

Na het eten begon de wedstrijd en de eerste die er al vlug eentje aan de haak had was de kleinste van de bende, Eagen, Samen met Eddy ving hij een eerste van 3 bliekjes. Maar toen verscheen nonkel Danny en onder zijn advies haalde hij er ook nog 2 grote boven. Bij Tamara wilde ze niet bijten tot op het einde van de dag zij toch nog een mooie vis aan de haak kon slagen. Het was wel duidelijk dat Thomas en Sven de twee koplopers werden, alhoewel Sven zijne tijd nam om er eentje boven te halen... of wou hij Rudi Schepens in spanning houden?! Uiteindelijk haalde Thomas er 8 brasems uit en Sven 6. Dan hadden we nog Thibo die zeer goed luisterde naar zijn leermeester Bonny ; het was prachtig om het te bezien! Thibo haalde 3 brasems  boven water. Ten slotte onze klepper van de bende, zijn naam klinkt ons ook bekend in de oren: Dylan Van Overloop - ja de zoon van Nico Van Overloop. Hij heeft echt wel pech gehad want hij is er veel kwijt gespeeld. Toch haalde hij 1 brasem boven. Desondanks viel hem dat pijnlijk want De Vleesschauwer in het klein had hem verslagen. Zelfs met een ijsje kon je hem niet troosten. Maar eigenlijk speelt dat allemaal geen rol want uiteindelijk is iedereen een winnaar!

Bij deze nogmaals aan iedereen een dikke proficiat!

Ook nog een grote merci voor de deelname en hopelijk tot volgend jaar.

<NP>