Ronny De Vos kampioen

Onder een mooi herfstzonnetje begonnen, op zaterdag 5 oktober, 23 vissers aan de laatste kampioenschapswedstrijd van seizoen 2024. Met nog 1 wedstrijd te gaan waren nog 2 kandidaten in de race voor Kampioen 2024. Ronny De Vos met 16 punten en Marnix Suy met 25 punten. Wie heeft uiteindelijk de titel binnen gehaald en wie veroverde de ereplaatsen?

Marnix moest zelf een zeer goede uitslag vissen om zijn voorlopig slechts meetellende uitslag, nen 13, ten minste om te zetten naar een 4. Dit lukte perfect want Marnix haalde een 3de plaats. Sterk werk! Maar Ronny kwam ook sterk uit de hoek. Hij viste zichzelf naar een 1ste plaats met maar liefst 20,610kg en was zo ook meteen zeker van de eerste plaats in het kampioenschap. Nog sterker werk! Mark Ingels, die nog in volle strijd was voor de 3de plaats in het kampioenschap, liet ook niets aan het toeval over om de resterende plaats op het podium veilig te stellen. Met 17,170kg viste hij zich naar de 2de plaats en liet zo z’n concurrenten op een veilige afstand van het podium. Dikke proficiat iedereen!

Om de wedstrijdspanning een beetje te verminderen konden de deelnemers tijdens de pauze genieten van een lekker stuk zelf gebakken stuk vla en cake. Bedankt Brigitte, het was top!

Men zegt wel eens dat nen ezel zich geen 2x aan dezelfde steen stoot. Daarom zijn vissen dan ook geen ezels want 1 dezelfde karper van om en bij de 8,5kg, werd in dezelfde wedstrijd maar liefst 3 maal “gepakt”. Een eerste keer door Martin Pauwels maar die zijn elastiek kon de kracht niet aan waardoor karperken met lijn en elastiek het ruime water koos. ‘Ruime water’ is misschien wel niet de juiste woordkeuze want niet veel later had Eddy Pauwels diezelfde karper aan zijn lijn maar slaagde er niet in om karperken te landen. Tot ieders verbazing kwam ons karperken een hele tijd later nog eens tot bij Eddy. Deze keer was het Eddy menens en slaagde erin om karperken te landen en zo kreeg Martin zijn geliefkoosd penneken terug. Weer sterk werk!

Het kampioenschap 2024 mogen we als een zeer geslaagd seizoen in de analen van de vereniging opnemen. Er werd in totaal maar liefst meer dan 1.500kg vis gevangen en konden we over de 8 wedstrijden 210 deelnemers inschrijven.

Zo wordt de stijgende trend in de wedstrijdstatistieken met onder andere de gemiddelde vangst per visser ook dit jaar bevestigd. De discussie of dit nu te wijten is aan de kwaliteit van de deelnemers of aan de kwaliteit van het viswater en visbestand zullen we op 9 november tijdens de feestavond wel eens voeren.

Bekijk ook de volledig uitslag en enkele sfeerbeelden